RETREAT FÖR PAR I FRANSKA ALPERNA

Ge din relation det lilla extra i de mäktiga franska alperna med Interna Familjesystem och träning i Självmedkänsla.

Låt dig uppslukas av magiska Megève genom meditation och vandring. Upplev fem dagar av självkännedom, självmedkänsla och klarhet med din partner.

Datum 18 – 22 september (detta retreat är fullbokat, nytt retreat är planerat i maj 2025)

Unna dig en spännande resa med din partner i pittoreska Megève och ta din kärleksrelation till nästa nivå. Du kommer lära dig Self-led kommunikation genom en plats av medkänsla, nyfikenhet och lugn. Du kommer se vikten av emotionellt läkande och att kunna ha modiga konversationer. På detta retreat kommer du att stärka din relation från insidan ut och du kommer också identifiera delarna av dig som hindrar intimitet, en möjlighet att läka dessa, och i ett tryggt forum dela dessa med varandra. Forskning har visat vikten av självmedkänsla, medkänsla och förlåtelse i intima relationer och de gynnsamma effekter detta har på kropp och sinne. Genom meditation, reflektion, övningar, god fransk mat, en massa trevligheter och ett sublimt sammanhang, kommer du uppleva en vecka som laddar dina batterier för en lång tid framöver.

Vi erbjuder ett tryggt retreat för djupt utforskande av dig själv, och med din partner, genom:

 • Presentationer
 • Gruppdiskussioner
 • Meditationer och reflektioner
 • Upplevelsebaserade övningar som utförs individuellt eller som par
 • Skrivande / journaling
 • Vandring och skogsbad
 • Yoga/rörelse
 • Meditation i naturen
 • Utsökta middagar på utvalda franska restauranger
 • Mysiga middagar och måltider vid brasan inomhus och utomhus
 • Och massor av trevligheter

 

 Ledare

Med en gedigen erfarenhet som familjerådgivare,  en Master i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi från Oxford University och en pågående certifiering i Interna Familjesystem, har Simone Nilsson lång erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete och att hålla retreat.

Det här är en resa där vi kombinerar pars läkande med naturterapi med de följande metoderna som bas.

Interna Familjesystem, IFS

I kontexten med par, hjälper IFS par att förstå och kommunicera med varandras interna delar, mer effektivt. Det innebär att utforska var partners inre landskap, identifiera beskyddande delar som kan förhindra intimitet och kommunikation, och främja medkänsla och förståelse mellan partners delar.

Genom att arbeta med var partners interna system, ämnar IFS att förstärka empati, fördjupa emotionell kontakt och lösa konflikter på ett sätt som hedrar behoven och perspektiven för båda parter. Vi kommer att gå igenom varför intrapsykiskt arbete med par kan vara läkande. Det kan hjälpa par utveckla mer hälsosamma mönster och kommunikation, navigera relationella utmaningar och stärka deras band. Här kan du läsa mer om IFS: https://ifs-institute.com

Självmedkänsla

Självmedkänsla för par innebär att behandla sig själv med vänlighet, förståelse och acceptans, speciellt under svåra perioder eller vid konflikt i relationen. Självmedkänsla kan resultera i minskad självkritik vilket kan påverka relationen genom minskad försvarsinställning och istället främja en mer stöttande omgivning. Självmedkänsla hjälper till att reglera känslor mer effektivt och därmed tillåta sig själv att svara an på relationsutmaningar med ett större lugn samt klarhet. När par tränar självmedkänsla, blir de bättre på att känna empati med sig själva, och genom det också, med sin partners upplevelser och känslor.

De som utövar självmedkänsla studsar snabbare tillbaka från motgångar och konflikter, vilket kan bidra till ökad generell nöjdhet i relationen och relationens längd. Par kan, genom att kultivera självmedkänsla, skapa en grund av självmedvetenhet och acceptans som kan fördjupa intimiteten och bandet mellan varandra. Övningarna i detta retreat baseras på Kristin Neff’s och Chris Germer’s; The Mindful Self-Compassion Program.

Vandring / Skogsbad

Vandringsmeditation kombinerar de fysiska fördelarna med vandring med den mentala klarheten av meditation. Det tillåter dig att fullt ut vara i nuet och omfamna naturens skönhet. Denna övning tillåter oss att träda in i ett rike av lugn och fridfullhet.

Skogsbad är en japansk övning där du hänger dig själv åt naturen för att främja välmående. Det innebär att våra sinnen engageras fullt och mindfullt för att uppleva intryck, ljud och dofter i  omgivningen.

Fördelarna med skogsbad inkluderar minskade stressnivåer, förbättrat mående, förhöjt immunförsvar, sänkt blodtryck, och en generell ökning av känslor av lugn och avslappning. Upplevelsen av at vara i naturen kan hjälpa till att återställa sinnet, främja mindfulness, och hjälpa till att få fram en känsla av sammanhang i den naturliga världen.

Skogsbad är en transformativ upplevelse som ger näring till sinne, kropp och själ. Genom att vara mindful i naturen, kan vi hitta tröst, transformation och en stark känsla av förbindelse med jorden.

Dagligt schema på retreatet:

Kommer strax schema för retreatet.

Unik mötesplats med pool

På denna unika mötesplats hålls retreatet i ett vackert alphus, inbäddat i en avslappnad bekvämlighet i de franska alperna. Det finns både en eldstad att njuta av inne i alphuset och en på uteplatsen, där du också kan glädjas av den härliga poolen som håller 27 grader året runt, tack vare ekovänliga solceller. Alphuset är traditionsenligt inrett med en blandning av rustik och komfort för att ge dig känslan av det lilla extra och samtidigt ett avslappnat lugn. Det finns tre sovrum med sex sovplatser.

Samtidigt som vi vill att du ska känna dig som hemma har du ett tryggt program och ett professionellt team med lång erfarenhet som tar hand om dig.

Små grupper

Vi är en liten grupp på max sex deltagare på retreatet vilket gör att varje deltagare får djupare vägledning och feedback på sin inre resa. Vi ser också att små grupper möjliggör meningsfulla och stödjande relationer mellan deltagarna.

Vad ingår

Boendet i alphuset

Mestadels ekologisk mat och lokalt från området.

Kaffe, te, snacks, lokala efterrätter

Alla aktiviteter

Omtanke och stöd från retreatledaren och husvärden

Vad är inte inkluderat

Flygbiljetter

Individuell försäkring

Transfer på incheckning- och utcheckningsdagen (detta är för att deltagare kan ankomma och lämna med många olika flyg). Vi kan hjälpa dig koordinera en delad transfer, om möjligt, och assistera dig med olika alternativ hur du tar dig till retreatet.

Betalning

För att säkra din plats kan du betala fullt pris eller börja med en deposition på 1000 Euros genom:

Paypal

En traditionell banköverföring

Deadline för slutbetalning är xxx

Det är möjligt att delbetala retreatet i tre avbetalningar. Den första när du anmäler dig och den sista 30 dagar före retreatets start.

Avbokningspolicy

Om du avbokar 60 dagar före retreatet, debiterar vi dig halva depositionsavgiften på 1000 euros. När du avbokar 59 till 40 dagar före retreatet, debiterar vi dig 30% av hela retreatkostnaden. Om du avbokar mindre än 39 dagar före retreatet debiterar vi dig 50% av retreatpriset.