RETREAT I FRANSKA ALPERNA

Finn din väg I fantastiska Megève. Följ med oss på en läkande resa där du kan växa in I din fulla potential. Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi kombinerat med Interna Familjesystem.

Datum 13 – 17 november (detta retreat är fullbokat, nytt retreat planerat i maj 2025)

Vi erbjuder ett tryggt retreat, för ett djupt utforskande av dig själv genom:

 • Presentationer
 • Upplevandebaserade övningar
 • Meditationer och reflektioner. Grunden läggs för en varaktig förändring i mentalt och emotionellt välmående genom meditativa och reflekterande övningar.
 • IFS-övningar, inklusive att kartlägga dina delar
 • Utforska Self genom att upptäcka visdom och medkänsla i ditt system.
 • Gruppdiskussioner
 • Individuella sessioner
 • Hiking-terapi / Skogsbad
 • Meditation i naturen
 • Yoga och somatiska övningar

 

Ledare

Med en master i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi från Oxford University och en pågående certifiering i Interna Familjesystem, har Simone Nilsson lång erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete och att hålla retreat.

Retreatets metoder

Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi

Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) är idealisk för att utveckla större sinnesnärvaro mellan kropp och sinne. Det hjälper oss även att komma i kontakt med undermedvetna tankar, känslor, och beteenden som kan stå i vägen för vår fysiska och psykiska hälsa samt välmående. Kropp och sinne kommunicerar hela tiden. Kan vi medvetandegöra detta har vi tillgång till kroppens visdom och inre resurser som leder till utveckling, lärande och förändring.

MBKT hjälper dig att få tillgång till din naturliga kapacitet att ta hand om dig själv och hitta en harmonisk balans och sinnesro. Du lär dig som deltagare att notera och observera mönster i kropp och sinne för att öka medvetenheten hur nedstämdhet och negativa tankar påverkar dig, och genom att du gör detta kan du också bryta dessa mönster.

MBKT är också en bra metod för svåra upplevelser, där MBKT kan hjälpa till med att lindra symptom såsom rädsla, hopplöshet, frustration, sömnsvårigheter med mera. Målet med programmet är att ge dig en möjlighet att skapa en trygg plattform där den svåra bakgrunden kan bli utforskad, där minnen och upplevelser kan bli integrerade och genom denna process, kan läkandet börja. Genom meditation och övningar balanserar vi nervsystemet och avbryter negativa tankebanor. Denna process tillåter dig att stärka ditt självvärde och förmågan att vara i kontakt, och nära i relationer.

Interna familjesystem

Interna Familjesystem, IFS, är en psykoterapeutisk metod som hjälper dig förstå ditt inre system och hur det kan förändras och läka. Det är en kraftfull, transformativ metod, baserad på forskning. IFS ser att vi alla har ett system av beskyddande och sårade inre delar, ledda av ett kärn-jag – Self. Self kan inte skadas; det existerar i oss alla och allra viktigast, Self vet hur vi läker.  Vårt inre liv och system är precis som en familj där delar kan bli tvingade in i extrema roller. Vårt kärn-jag kan hjälpa oss balansera dessa aspekter och hjälpa oss bli integrerade och hela.

IFS har ett effektivt och transformativt sätt att närma sig ditt inre liv. Våra inre delar bär på dyrbara kvaliteter och gåvor, som har lättare att frigöras och komma fram genom detta inre arbete. I IFS är alla delar välkomna. IFS är också ett sätt att förstå personliga och intima relationer. Genom att vara Self-led kan vi leva med nyfikenhet, medkänsla, mod, kreativitet, lugn, klarhet, förtroende och samhörighet. IFS är en välkomnad förändring till världen. Det är en ny möjlig synvinkel för att förstå och harmonisera sinnet och större mänskliga system. Det är en metod som kan hjälpa människor att läka och hjälper världen att bli en mer medkännande plats.

Insikter genom MBKT och IFS förbättrar relationer, arbetsliv och generellt välmående.

Resan med MBKT och IFS skapar en kedjereaktion av transformation som expanderar för att skapa en värld med mer medkänsla.

Vandring / Skogsbad

Vandringsmeditation kombinerar de fysiska fördelarna med vandring med den mentala klarheten av meditation. Det tillåter dig att fullt ut vara i nuet och omfamna naturens skönhet. Denna övning tillåter oss att träda in i ett rike av lugn och fridfullhet.

Skogsbad är en japansk övning där du hänger dig själv åt naturen för att främja välmående. Det innebär att våra sinnen engageras fullt och mindfullt för att uppleva intryck, ljud och dofter i omgivningen.

Fördelarna med skogsbad inkluderar minskade stressnivåer, förbättrat mående, förhöjt immunförsvar, sänkt blodtryck, och en generell ökning av känslor av lugn och avslappning. Upplevelsen av at vara i naturen kan hjälpa till att återställa sinnet, främja mindfulness, och hjälpa till att få fram en känsla av sammanhang i den naturliga världen.

Skogsbad är en transformativ upplevelse som ger näring till sinne, kropp och själ. Genom att vara mindful i naturen, kan vi hitta tröst, förändring och en stark känsla av förbindelse med jorden.

Dagligt schema på retreatet:

Kommer inom kort schema för retreatet.

Unik mötesplats med pool

På denna unika mötesplats hålls retreatet i ett vackert alphus, inbäddat i en avslappnad bekvämlighet i de franska alperna. Det finns både en eldstad att njuta av inne i alphuset och en på uteplatsen, där du också kan glädjas av den härliga poolen som håller 27 grader året runt, tack vare ekovänliga solceller.  Alphuset är traditionsenligt inrett med en blandning av rustik och komfort för att ge dig känslan av det lilla extra och samtidigt ett avslappnat lugn. Det finns tre sovrum med sex sovplatser.

Samtidigt som vi vill att du ska känna dig som hemma har du ett tryggt professionellt team, och program med lång erfarenhet, som tar hand om dig.

Små grupper

Vi är en liten grupp på max sex deltagare på retreatet vilket gör att varje deltagare får djupare vägledning och feedback på sin inre resa. Vi ser också att små grupper möjliggör meningsfulla och stödjande relationer mellan deltagarna.

Vad ingår

Boendet i alphuset

Mestadels ekologisk mat och lokalt från området.

Kaffe, te, snacks, lokala efterrätter

Alla aktiviteter

Omtanke och stöd från retreatledaren och husvärden

Vad är inte inkluderat

Flygbiljetter

Individuell försäkring

Transfer (detta är för att deltagare kan ankomma och lämna med många olika flyg). Vi kan hjälpa dig koordinera en delad transfer, om möjligt, och assistera dig med olika alternativ hur du tar dig till retreatet.

Betalning

För att säkra din plats kan du betala fullt pris eller börja med en deposition på 1000 Euros genom:

 • Paypal
 • En traditionell banköverföring

Deadline för slutbetalning är xx

Det är möjligt att delbetala retreatet i tre avbetalningar. Den första när du anmäler dig till reteatet och den sista 30 dagar före retreatets start.

Avbokningspolicy

Om du avbokar 60 dagar före retreatet, debiterar vi dig halva depositionsavgiften på 1000 euros. När du avbokar 59 till 40 dagar före retreatet, debiterar vi dig 30% av hela retreatkostnaden. Om du avbokar mindre än 39 dagar dagar före retreatet debiterar vi dig 50% av retreatpriset.